HTML

osztályidegen

„Folyékony nap vagyok, s már nemsokára nem lesz bennem árnyék. De nekem is megvannak a szakadékaim, és nekem is vannak éjszakáim, mint a szőlőszemnek, amely a tőkén nevet –, s e tündöklő aranynapokban, itt, ezen az édes, érett, langyos őszön ragyog az éjszínű fekete drágakő, magányom sötéten tündöklő haláltisztasága.” (Hamvas: Magyar Hüperion)

Friss topikok

Linkblog

A vasálarcos

2009.12.09. 19:53 tempefoi

 

 

 

Vörösen izzott, a vízbe mártástól hatalmas gőzfelhőt pöfékelt a vas, amikor az arcára húzták. A kín, amit kiállt, eltörpült a vágy mögött, hogy végre elrejtse az arcát.

 

A lehűlt fém mégis, csikorogva bár, de megrándult, az elmetszett hangszálak megrezdültek.

 

És így is előtört belőle a hang, ami darabokra törte körülötte a kristály poharakat, fekete festékkel loccsintotta össze az ablak keretét, elhervasztotta a kertben a virágokat.

 

 

A levelek, amiket szeretteinek küldött, galád csúfságokkal lettek teli, a szavak, amiket kiejtett a szájából, mérgezett nyílhegyként süvítettek elő.

 

S az arc, az átkozott álarc is elővette azt a gúnyos ajakbiggyesztést, amitől sírva fakadtak a szökőkutatak, és méreggel telt meg a virágok kelyhe.

 

Ó hogy súgja a kedvese fülébe vasálarcban, sziszegő, mérgezett nyilakat köpködve, hogy ő még ő, és minden a régi.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tempefoi.blog.hu/api/trackback/id/tr131586572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása