HTML

osztályidegen

„Folyékony nap vagyok, s már nemsokára nem lesz bennem árnyék. De nekem is megvannak a szakadékaim, és nekem is vannak éjszakáim, mint a szőlőszemnek, amely a tőkén nevet –, s e tündöklő aranynapokban, itt, ezen az édes, érett, langyos őszön ragyog az éjszínű fekete drágakő, magányom sötéten tündöklő haláltisztasága.” (Hamvas: Magyar Hüperion)

Friss topikok

Linkblog

Hogyan tegyük tönkre egymás hangulatát?

2009.11.08. 22:06 tempefoi


Egy kitűnő tipp: hallgassuk meg valamelyik gagyi, darálós zenei adón az időjárás-jelentést. Kellemes, őszi időről számol be a bemondónő (köd, kisebb esők, lehűlés) majd borús hangon hozzáteszi: ezek nem jó hírek. Ha kristályos tisztaságban végre lehull a hó, e korunkra már érdemtelen tisztaság helyett azon KELL siránkozni, hogy csupa sár lesz az autó. De ha csikorgósabbra fordul, ami megakadályozza a latyakot, akkor a csúszós utak miatt nyafogunk. Nyáron a hét ágra sütő, áldott és termékeny nap már puszta jelenlétével is akadály.

 

Reménykedő hangon közlik velünk: mikor lesz vége a hőségnek, mikor várható az úgynevezett enyhülés. Ha véget ért, és frissítő záporok jönnek, akkor ugye elromlott az idő a hét végére. Ódzkodjunk az elégedettségtől: ha ebben a rendkívül haladó korban mosolygunk, hamar a mosolygón találhatjuk magunkat. Vajon Európa más tájain is sikk állandóan siránkozni valamin?

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tempefoi.blog.hu/api/trackback/id/tr391510235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.11.08. 22:30:30

Soha sincs jó idő, mindig esik az eső.
süti beállítások módosítása