HTML

osztályidegen

„Folyékony nap vagyok, s már nemsokára nem lesz bennem árnyék. De nekem is megvannak a szakadékaim, és nekem is vannak éjszakáim, mint a szőlőszemnek, amely a tőkén nevet –, s e tündöklő aranynapokban, itt, ezen az édes, érett, langyos őszön ragyog az éjszínű fekete drágakő, magányom sötéten tündöklő haláltisztasága.” (Hamvas: Magyar Hüperion)

Friss topikok

Linkblog

Pénzeket, laptopokat!

2010.01.26. 23:06 tempefoi

 


Maga a BKV-tól kapja a fizetését, van érvényes szerződése? És dolgoznia is kell érte? Igen? Akkor nem is a BKV-nál alkalmazzák, mutassa csak az igazolványát!

 

Ilyen s efféle tréfákkal kedveskedhetünk a közlekedési vállalat népszerű ellenőreinek, ha a buszra szállva jegyünket kérik.

 

 

Vagy mi is elkezdhetjük darálni: pénzeket, laptopokat – A rendőrök ugyanis ezeket az eszközöket kérték számon a nép régi barátja, az ÁVH e feloszlatni elfeledett utódszervének (az alkalmazottaik stílusa legalábbis efféle szervezeti hagyományokra enged következtetni) székházában, mikor megszállták az épületeket.

 

Minő szerencse, hogy nem valami harmadik világ-beli országban élünk, így valószínűleg meg kell lepődni a közállapotok eme különös anarchiáján. Hogy rendőrsereg szállja meg a középnzekből működő közlekedési vállalat székházát, s őrizetbe veszik mindeközben a volt igazgatót – biztos, hogy nem korrupciós ügyletekért, ugye.

 

 

Ha belegondolunk, hogy ugyanezek a jó képességű urak szerettek zengedezni a nép államáról, melynek vagyonát oly gondosan őrizték. Már hogy mitőlünk. S ezek az urak és hölgyek, akik igencsak félreértelmezett kínai császárkori tanmesékkel jöttek, mint Medgyessy legelső sajtótájékoztatóján, a Pilvaxban, a rongyos állami szállítóhajókról és a fényességes magánbárkákról.

 

Hát, ez az egy önbeteljesítő jóslat volt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tempefoi.blog.hu/api/trackback/id/tr181705327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása