HTML

osztályidegen

„Folyékony nap vagyok, s már nemsokára nem lesz bennem árnyék. De nekem is megvannak a szakadékaim, és nekem is vannak éjszakáim, mint a szőlőszemnek, amely a tőkén nevet –, s e tündöklő aranynapokban, itt, ezen az édes, érett, langyos őszön ragyog az éjszínű fekete drágakő, magányom sötéten tündöklő haláltisztasága.” (Hamvas: Magyar Hüperion)

Friss topikok

Linkblog

Töketlenek

2009.11.12. 15:39 tempefoi

 

Addig tökölt a rendőrség, amíg bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást a Pest megyei Tökön történt, 17 ember sérülését okozó balesetben.

 

Tök nagy buli volt: 40 szerencsétlen ember zuhant le a körhintáról, 11 mentőautó jött ki a helyszínre. Az volt a rendezvény neve, hogy Tök Nagy Buli. Ilyen falunap, ami a legkülönfélébb helyeken és alkalmakkor van, mióta kimentek az oroszok és lehet egyáltalán valami normális rendezvényt tartani.

 

A 2008 júliusában történt esetet követően internetes újságok is közölték, hogy „bár a körhinta üzemeltetője tagadja, a rendőrség megerősítette: a töki falunapon tömegbalesetet okozó körhinta ugyanaz, mint amelyik 1999-ben a Szigeten halálos áldozatot is szedett.”

 

Huj, huj, hajrá, kiáltana föl lelkesen az emberfia (ha nem adta fel identitását oly betegesen, hogy egy semmiféle nyelvet nem beszélő országban WoW! kiáltással adjon nyomatékot egy nép szánalmas gyarmatlakóvá züllésének), hurrá, hiszen így rögvest kattanhat is a bilincs füllentős atyánkfia mancsain.

 

 

De nem addig van a'! „Az ügyet egyszer már majdnem lezárták, de ügyészségi utasításra kiegészítő műszaki szakvéleményt kellett kérni. Újabb több hónapos várakozás után ez is elkészült.” És így tovább, i tak dalse. El addig, hogy az ügy elévült.

 

Eltöketlenkedték.

 

De hogy is került volna pont egy olyan ügy végére, ahol az évszázad egyik legnagyobb sikkasztását (amitől hanyatt esett még a maci is) meg lehet úszni valami nevetséges összeg kifizetésével? Ahol el lehet lopni az orosz államdósságot, következmények nélkül át lehet verni egy egész országot hamis kormányprogrammal; ahol nincs semmiféle következménye annak, hogy állami vállalatok (természetesen szoclibek által delegált)vezetői számlálatlanul, el sem végzett feladatokért, pofátlanságig felnyomott bérapalappal szakmányban lopták haza a közpénzeket?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tempefoi.blog.hu/api/trackback/id/tr691520409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása